Florina Pauleti
Motivație: Lucrând la propunerea de Viziune ONCR, m-am identificat foarte mult cu cele 3 direcții majore pe care le propunem: dezvoltarea cercetășiei ca mișcare, programe educative relevante și dezvoltarea organizației. Îmi doresc ca următorii ani să acordăm atenție tinerilor și contribuției pe care cercetășia o are în dezvoltarea copiilor și tinerilor pentru a deveni cetățeni activi, ambițioși și cu valori bine definite, cât și către crearea unui mediu primitor în care să aibă oportunități de învățare, oportunități de a greși, de a cere ajutor și de a primi sprijinul celor din jur. Îmi doresc ca cercetășia să devină un stil de viață pentru cât mai mulți copii și tineri din România, să ajungem în cât mai multe comunități și să pregătim adulții pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie pentru ca cercetășia să devină o mișcare relevantă în dezvoltarea tinerilor. Am încredere că un program atractiv și relevant pentru copii și tineri este ceea ce putem oferi, atât organizației cât și tuturor cercetașilor ei, cadrul prin care aceștia pot să se dezvolte ca indivizi, prin dezvoltarea competențelor necesare pe toate cele 6 domenii de dezvoltare. Avem șansa să facem aceste lucruri doar dacă ca și organizație suntem deschiși să lucrăm împreună, să ne dezvoltăm, atât ca indivizi cât și ca și grupuri de cercetași la nivel local.
-
Atunci când vorbim despre programul educațional, care consideri că sunt 3 cele mai importante caracteristici ale sale?De asemenea, consideri că o propunere care ar fi venită din partea unor centre locale (să zicem, 5 centre locale), ar putea avea capacitatea / forța necesare să schimbe ceva la un program educațional? (adică, ai băga în seamă această propunere?)
întrebare de la Daniela Borontis, Aetos, Drobeta Turnu Severin
Ultima actualizare laCandidatul nu a răspuns la această întrebare.Toate răspunsurile acestei întrebări -
Ce consideri că ar trebui îmbunătățit la sistemul de formare, astfel încât să ne asigurăm că inclusiv centrele locale care se află în localități mici / mai izolate geografic / fără forță financiară, au acces la el și, în cele din urmă, au lideri pregătiți să lucreze cu cercetașii?
întrebare de la Dana Borontis, Aetos, Drobeta Turnu Severin
Ultima actualizare la 04.04.2024 17:45Pe lângă planurile deja existente care permit dezvoltarea programului de formare prin crearea de parteneriate, reducerea costurilor, reducerea costurilor de transport, căutarea unor finanțări pentru a acoperi parte din costuri, cred că viitorul poate include și un sistem de burse prin care să se acopere parțial formarea liderilor. Însă chiar și în acest context, este responsabilitatea noastră a tuturor de a găsi soluții pentru adulții din Centrele noastre Locale, prin fundraising, prin implicarea comunității de cercetași, prin aplicarea de proiecte de finanțare, prin crearea de parteneriate locale, care să permită o investiție minimă anuală cât costul unui an de formare.
Toate răspunsurile acestei întrebări -
Pare că există o nevoie de reconectare (cu alte centre locale), atât pentru cercetași, cât și pentru lideri. Consideri că este adevărat? Ce soluție ai vedea (dacă da)?
întrebare de la Dana Borontis, Aetos, Drobeta Turnu Severin
Ultima actualizare laCandidatul nu a răspuns la această întrebare.Toate răspunsurile acestei întrebări -
Care crezi că este abilitatea prin care te diferențiezi de restul candidaților și cum te va ajuta aceasta în poziția pentru care candidezi?
întrebare de la Gabriela-Alexandra Mărtinaș, Centrul Universitar Bucuresti
Ultima actualizare la 04.04.2024 17:40În ultimii 6 ani am lucrat în ONG, și în ultimii 2 într-o poziție de management în ONG, ceea ce m-a ajutat și mă ajută în continuare să diferențiez decizional de executiv poate mai ușor, să ascult oamenii și să am o atenție către nevoile lor, să urmăresc implementarea proiectelor și atingerea obiectivelor.
Toate răspunsurile acestei întrebări -
Conform planului trienal, ne propunem să avem o direcție strategică dedicată exclusiv tinerilor, unde aceștia sunt actori principali ai experiențelor din cadrul ONCR. Crezi că pe lângă proiectele de implementare ar fi utile și niște inițiative privind sănătatea mintală, identitatea de gen, educația sexuală, dar și integrarea pe piața muncii (și nu numai)? Dacă da, îmi poți oferi câteva exemple? Dacă nu, de ce?
întrebare de la Gabriela-Alexandra Mărtinaș, Centrul Universitar Bucuresti
Ultima actualizare la 04.04.2024 17:34Planul trienal conține practic atât partea asta educativă a cercetășiei moderne pentru tineri, cât și o bucată care ține de cum face ca mișcarea cercetășească să fie a tinerilor, să fie condusă de tineri, să fie pentru tineri. Cum facem să pregătim tinerii să preia poziții cheie în organizație, să existe structuri care să le ofere spațiul de învățare pentru organizare de evenimente, conducere de centru local, de echipe naționale, consiliu director sau coordonator strategic, și orice alt rol. Ideea ar fi ca în următorii ani să creăm programe, structuri, proiecte, mentorat sau orice altceva e nevoie astfel încât să dăm o voce tinerilor și să îi implicăm real în procesele decizionale.
Toate răspunsurile acestei întrebări
Parte din inițiativele menționate de tine sunt elemente pe care le-am luat în calcul de la începuturile discuțiilor despre programul educativ, și ele sunt parte din competențele la care echipa lucrează.
Eu cred că ar fi extrem de util să avem inițiative și proiecte pe care chiar tinerii să le propună spre implementare pentru că sunt parte din nevoile lor, și sunt convinsă că va exista susținere pentru ele, indiferent de subiectul ales, sau cât de tabuu e în România. -
Dacă mâine ai putea să schimbi orice privind organizația noastră, știind că vei avea susținerea tuturor, ce ai alege să schimbi și de ce?
întrebare de la Gabriela-Alexandra Mărtinaș, Centrul Universitar Bucuresti
Ultima actualizare la 04.04.2024 14:04Primul lucru care mi-a venit în minte, și poate nu cu cel mai mare impact, însă care mi-ar plăcea mult, e să facem un update la brandul cercetășiei, să facem un update la logo, să îl aducem în 2024, ceva simplu, culori mai puține. Cu un manual de brand actualizat, cu detalii despre cum folosim culorile, logo-ul, cum le folosim în combinație cu logo-urile Centrelor Locale.
Toate răspunsurile acestei întrebări
Cred că ne-ar prinde bine un branding modern. -
În ultima perioadă au existat o serie de discuții în diferite medii (online, offline) privind sediul ONCR. Consideri că soluțiile oferite în momentul actual 1) deservesc rolului inițial prezentat pentru cercetași și 2) sunt sustenabile din punct de vedere financiar?
întrebare de la Gabriela-Alexandra Mărtinaș, Centrul Universitar Bucuresti
Ultima actualizare la 04.04.2024 13:59Cred că sediul ONCR în acest moment poate să deservească mai mult decât o face Centrelor Locale și dacă Centrele Locale ar profita de existența spațiului. Cred că undeva între nevoi și realitate lucrurile nu sunt exacte. Eduhub este în acest moment un spațiu deschis cercetașilor de care eu consider că profităm prea puțin, deși ultimele întâlniri de lucru cu echipele de programe și formare s-au făcut în acest spațiu și a fost util să nu avem costuri suplimentare. Cu siguranță pe termen mediu și lung e util să face o analiză și să decidem care e soluția cea mai sustenabilă pentru organizație și cea mai utilă pentru a avea birourile administrative, respectiv dacă este sau nu necesar să sprijinim prin existența unui sediu și partea de program și activități.
Toate răspunsurile acestei întrebări
Mi-ar plăcea ca într-o zi să avem o casă, un sediu stabil, un spațiu al nostru care să ne fie pe plac.